PIELĘGNACJA

Kluczem do zachowania naszych produktów w dobrej formie jest ich odpowiednia pielęgnacja. Co trzeba zrobić, by służyły Wam na długie lata?

Przede wszystkim, dzianina nie lubi częstego prania, czasami wystarczy ja porządnie wywietrzyć na świeżym powietrzu.

W przypadku prania, oto wskazówki:
✨ Pierz ręcznie w letniej wodzie
✨ Wypłucz w płynie do wełny. Delikatnie wyciśnij, nie wyżymaj
✨ Uformuj i susz rozłożone na płasko, na ręczniku
✨ Prasuj w niskiej temperaturze

Niech nasze kaszmirowe dobra służą na długie lata.

MATERIAŁ

W Piumo nic nie jest przypadkowe.

Przy produkcji naszych czapek, szali i swetrów używamy wyłącznie dwóch rodzajów certyfikowanej przędzy. Obie sprowadzamy z jednej z najlepszych toskańskich przędzalni i są to: kaszmir i wełna merino.

Kochamy je przede wszystkim za to, że są naturalne i bardzo wysokiej jakości, niegryzące, miękkie i szlachetne. Pięknie prezentują się o każdej porze roku spełniając swoją funkcję – zimą cudnie grzeją, a latem oddychają wraz ze skórą. Przeznaczone są dla każdego, kto lubi spędzać aktywnie czas, bo dzięki swoim właściwościom wchłaniania wilgoci sprawiają, że skóra pozostaje sucha i nie poci się.

Dzięki mięsistości wełny i puszystości kaszmiru nasze produkty są przyjemne w dotyku, ale też bardzo wytrzymałe – na długie lata!

KOLORY

Otwierając firmę prawie 30 lat temu postawiliśmy na kolory. Kolory, kolory, kolory! I tak zostało do dziś.

Najpierw zainspirowaliśmy się nimi na sławnych na całym świecie targach przędzy we Florencji. Włosi będący prekursorami mody i kolorów chętnie o nich z nami rozmawiali. Wspominaliśmy wtedy też nasze piękne Beskidy, kwitnące łąki pełne kwiatów, błękitne niebo.

Od początku istnienia Piumo mieliśmy misję – chcieliśmy naszymi czapkami, szalami i swetrami dodawać energii i rozjaśniać świat. Właśnie z tych powodów mamy naszych kolorów bardzo dużo – bo aż 56. Zdecydowanie jest z czego wybierać.

Ach, no i te włoskie nazwy! Nie mamy potrzeby ich zmieniać, gdyż uwielbiamy ich brzmienie i elegancję. Notte, sabiosso, billardo, cremisi, zafferano… i wiele, wiele więcej.